Over Belgian Acupunctors Federation | De beroepsvereniging voor acupunctuur beoefenaars

 

Waar komt acupunctuur vandaan? Hoe gaat het in zijn werk? Bent u op zoek naar een acupuncturist in België? Allemaal vragen die u kunt stellen bij de BAF, Belgain Acupunctors Federation. Contacteer ons nu !

 

In België is BAF de grootste erkende beroepsvereniging van acupuncturisten. BAF is erkend door de Raad van State en staat voor professionele acupuncturisten.

Alle leden van BAF vervolledigden een degelijke en deskundige opleiding  en volgen ieder jaar nascholingen in het kader van Permanente Vorming.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een lijst van meer dan 80 indicatiegebieden voor acupunctuur. Een deel van de lijst kan je terugvinden op http://www.acupunctuur-baf.be.

Alle informatie over acupunctuur en een lijst van erkende acupuncturisten kan je terugvinden op de website van BAF: http://www.acupunctuur-baf.be.

Waarom een BAF-Acupuncturist voor acupunctuur?

Elke BAF- acupuncturist:

  • is medisch geschoold: behorende tot KB 78, hoofdstuk 1 (arts, kinesitherapeut, verpleegkundige, vroedkundige)
  • is verzekerd, en heeft een degelijke (verplichte groeps)polis burgerlijke aansprakelijkheid
  • gebruikt steriele wegwerpnaalden (Het Rode Kruis heeft onlangs zijn verbod op bloedgeven voor patiënten die acupunctuur gekregen hadden veranderd, als deze acupunctuur o.a. door een BAF acupuncturist werd gegeven)
  • heeft zich te houden aan de deontologische code
  • is verplicht tot permanente vorming

Contacteer ons!